Bach bloesemtherapie is een zeer effectief holisitisch geneeswijze. De grondlegger van deze therapie is Dr. Edward Bach. Hij deed onderzoek naar de geneeskrachtige werking van planten, struiken en bomen. Dit leverde een 38-tal bloesemremedies op.

Bach bloesemremedies zijn gemaakt van bloesems van bomen, struiken, wilde planten en bloemen. De remedies helpen de gemoedstoestand en emotie in evenwicht te brengen en de balans in onszelf te herstellen. Dr. Edward Bach ontdekte 38 verschillende negatieve gemoedstoestanden die invloed hebben op de gezondheid.  Binnen deze groep van 38 gemoedstoestanden zijn er 7 emotiegroepen onderkent;

- angst

- afwezig zijn

- onzekerheid

- overbezorgdheid

- overgevoeligheid

- eenzaamheid

- moedeloosheid

Door toediening van de remedie gerelateerd aan de negatieve gemoedstoestand, worden deze omgebogen tot een positieve gemoedstoestand waardoor hier aan gerelateerde problemen en klachten verdwijnen.

Bach Bloesemremedies hebben ook een positief effect op dieren. Dieren kunnen net zo goed als mensen lichamelijke en psychische klachten krijgen door negatieve gemoedstoestanden en vaak uit zich dat in bepaalde gedragingen en/ of gebreken.

Bach Bloesemremedies zijn volstrekt onschadelijk en kunnen gerust aan dieren worden gegeven.