Breuß massage

 

De Breuß massage is ontwikkeld door de Oostenrijker Rudolf Breuß (1899-1990), die van beroep elektrotechnicus was en de laatste 40 jaar van zijn leven ook Heilpraktiker. Hij ontwikkelde de Breuß massage omdat hij er vanuit ging dat gedegenereerde tussenwervelschijven gestimuleerd kunnen worden zodat ze weer regenereren.

De rug massage is een zeer zachte en ontspannende behandeling welke tot doel heeft ontspanning te creëren in de spieren rondom de wervelkolom. Door deze ontspanning en een aantal specifieke technieken is het mogelijk ruimte te creëren tussen de wervels zodat de tussenwervelschijven zich weer kunnen herstellen. Met deze massage techniek kan ischias, hernia, spit en andere tussenwervelschijfklachten ongevaarlijk en succesvol behandeld worden.

De Breuß-massage zorgt voor uitrekken en strekken van de wervelkolom. Het vermindert het gevoel van pijn, verbetert de bloedcirculatie en het celmetabolisme, vermindert de spiertonus, verhoogt de elasticiteit van de zachte weefsels en vermindert de stijfheid van de gewrichten.

Om mijn opleiding als natuurgeneeskundig therapeut te kunnen afronden heb ik voor mijn eindscriptie onderzoek gedaan naar het effect van de Breuß massage op honden met artrose. Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen of de massage een verlichtend effect heeft bij de pijnklachten die artrose veroorzaakt. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat bij de meeste honden de Breuß massage wel degelijk een verlichtend effect had. 

Bij onderstaande klachten kan met de Breuß massage goede resultaten behaald worden

- artrose

- spondylose

- hernia

- osteoporose

- rug-/ nekklachten

 

Wilt u meer informatie over deze massagetechniek en wilt u weten of dit geschikt is voor uw hond? Neem dan gerust contact met mij op.